torsdag 3. mai 2012
på tide at jeg endrer syn på ting og tang.

"Du er like ryddig som en gutt på videregående"


Det var dommen etter tre uker i Kenya: Dette her fungerer kanskje ikke optimalt, Kari? Øyvind var, med sin absolutte fulle rett, litt oppgitt over kjæresten sin. Han er ikke den eneste: Mamma har ymta frampå om et lite rykk opp på ryddighetsskalaen i snarlig fremtid og venninner lar meg heller ikke slippe unna: Elisabeth, Oldens store datter, lurte på hvordan jeg kunne leve sånn jeg gjorde.

Så jeg tok skikkelig tak. Rydda rommet. Brukte en hel dag (noe som forøvrig er vanlig for meg. Når det ser ut som en orkan har herja på rommet mitt, da tar det tid å rydde opp) på å samle seks poser (takk til Trinny & Susannah som har "bli ny"-programmer om dagen: Dere har lært at det ikke er så driitfint å gå med partytelt istedenfor genser, og at det er ting som er finere enn 4 nummer for store ytterjakker) Fretex og to poser til gutta på Grønmø. Nå veit jeg hvor laderen til kameraet er. Samme med hårføneren, yndlingsbuksa, passet, parfymen og nøklene. Sånn ble fort bli et lite minefelt: Rydda rommet (check!) -men så mangla jeg et kjede. Dette kom jeg gjerne på 38 sekunder før avreise, og dermed banka orkanen Kathrina på døra. Og jeg, jeg er tilbake til start. Kaos.

Trikset er å holde på rutinene. Jeg bor med fire andre jenter som er i den andre enden av skalaen. De har tips og triks å komme med: Ha en eske til elektroniske duppeditter, rydd litt hver dag. Legg til deg gode vaner.

Leeett.

Så til alle dere som (med god grunn) ikke tror jeg skal klare det? 
Ve-hel, jeg har resten av livet på å bevise at du tar pinlig mye feil.1 kommentar:

Eyvind sa...

Kari. Nå er det lenge siden. Likevel håper jeg at kanskje det jeg sier likevel har noe påvirkning.
Liker du å lese bøker?
Jeg har et tips ser du. (og ikke la deg skremme av suksess-bok-tittelen. Den er ikke som man forhåndsdømmer den!).

The 7 habits of highly effective people. av Stephen Covey.
Jeg sender den i posten om du vil ha den. Går nettopp på noe av det denne posten handler om.

Eyvind