mandag 5. mars 2012



Kjære deg som sitter foran speilet hver morgen, og ruller opp håret. Eventuelt "får det lagt", senere grer du det sirlig ut til flotte bølger. Med perlegrått hår sitter du med håndspeilet i den ene hånda og børsten i den andre. Til deg som gjør deg flid med håret. Og som blir strålende fornøyd med det høye og luftige resultatet.

Kjære deg som sitter med på t-banen med så fornuftige klær at det er til å grine av. Ja, det var litt regn i dag tidlig, men så fornuftig som du er -så lukta du lunta når det etterhvert klarnet til. Da er allværsjakka god å ha. Men det stopper ikke der: Frisyren, skoene, buksa og den flotte ryggsekken er alt i samme sjanger: Du trenger max 30 sekunder på å ordne deg. Du vet hva du går til, og det er like trygt hver dag.

Kjære deg som ble dumpet. Som ikke fikk personen du ventet på. Det kommer til å gå bra med deg! Selv om hele livet føles som en Melissa Horn-sang akkurat nå, så kommer snart Børudgjengen (DE er så saiko-glade hele tiden, så de drar deg nok opp av gjørma) for å plante litt tulipaner i tankerekkene dine. Vårlige og fine farger.

Kjære deg som ikke tror at vi avslører musikksmaken din på bussen. Som tror at ditt headset er lukket, og at vi ikke hører Justin Bieber ljome ut med "Baby Baby" der du sitter med gotherklær. Du er så fin der du sitter, Edward!

Kjære deg som har 40-50 ekstra go`-kilo på samvittigheten uten at det tynger deg. Du som fikk en melding igår kveld, og som lo så mye at du rista. Du rista for du prøvde å oppføre deg, og ikke le høyt. DÈT viste seg å være en omtrent umulg oppgave.

Kjære deg som ikke får sove om natta, fordi kroppen krangler langt ut i nattetimene. Som er mer tapper enn de sterkeste, som stiller opp for alle andre og som er gjestfri og åpen. Du er ekstremt tapper! Snart skal smertene forsvinne. Jeg er på saken: Bønner sendes oppover for deg!

Kjære deg som turte å ta insj med hu jenta, fordi du fikk a. Takk for at du var en ordentlig gutt som ikke lot altfor mye av fantasien til den utkårede løpe løpsk. Som var ærlig og rett på sak, og som ikke lot a sitte på gras lenge. Du har gjort ei jente i storbyen megaglad! Mer enn du kan være klar over. Det er jeg ganske så overbevist om. Snart blir dere to til tre. Det er så fint å tenke på.

Kjære deg som jogger rundt sognsvann som om du var et damplokomotiv. Som ikke har brukt firetusen kroner på nytt joggesett, fordi det vet at du kommer til å gi deg med denne hersens treninga etter tre-fire uker. Men nå, akkurat nå, så løper du som om det stod om livet. Det går så treigt, og det er akkurat som det er lim under beina dine. Men det som er så fint med deg, er at du bryr deg fint lite om Mr Maraton Neste September har tatt deg igjen med åtte runder. Du løper i ditt eget tempo. Og vet du hva? Jeg elsker deg for det.


Med andre ord:
Jeg slår et slag for deg!





1 kommentar:

Anonym sa...

Takk!