søndag 31. januar 2010


LITEN HÅNDFULL REISETIPS

Først; Husk at bussene fra Nordstrand går bare halvtimersruter på lørdager. Det er gjerne lurt å finne ut før du smeller igjen smekklåsen, og har nøkkelen på andre siden. Det er nemlig litt kaldt å stå ute i joggesko og genser en januardag og vente på denne bussen som "skulle særriøst vært her for hundre år siden nå".

Videre er det viktig med sjarm. I bøtte- kilo og mengdevis. Særlig når du kommer på Gardermoen og skal få hjelp til å sjekke inn bagasjen. Ingenting er som smil, latter og glede for både deg og han som jobber der. Belønning? Gode seter på den ene flystrekningen. (Den andre flystrekningen kan brenne på 500 grader i ovnen, skildring kommer seinere)

Tålmodighet er også en greie som kommer godt med. Særlig når du er på plass i Istanbul, og flyet er forsinket med 7200 sekunder. Da er det bare å prise seg lykkelige over Burger Kings nydelig og herlige tilstedeværelse.

Men aller, aller, aller mest er kroppsbeherskelsen et MUST på lange reiser. Særlig når du sitter skviist i midten av to andre seter og har mest lyst til å hoppe strikk i midtgangen, leke ikke-tråkke-på-gulvet-leken i stolene & Rødt lys, tulledanse og ALT annet enn å sitte rolig, rolig. Kjære Turkish Airlines, nå forstår jeg åffer dere har så sæbla billige turer. Dere får jo pressa inn 47 ekstra mennesker i flya deres. Måne, sol og stjerner i boka for det, altså. I stedenfor å gjøre alt dette med lekinga, så bare velter du glasset med sprite i fanget på deg og den ved siden av deg. Myye bedre. Våt i åtte timer til. Lovelii.

Når det er som verst: Lat som om du har vondt i magen. Da stiller en av disse snille flyvertene opp med vann, ("want some whiskey as well, miss?" -ahm, no thank you!) og du får sitte bakerst med disse folka. Ytterst morsomt og ytterst bortskjemtende (nytt ord) for deg som klikker ved å sitte for lenge stille.


og så: KOM deg til Nairobi. For da glemmer du alt dette, for her ER det så fint. Sol, sommer, bading, soling, blomster, fantastiske mennesker, grønt og frodig og... og varme!

Over & ut.
Hilsen Maja, Kari & Knut.
(for at det skal rime)

5 kommentarer:

Karen Marit sa...

en fin tur til Nairobi med andre ord ;)

Cecilie Andreassen sa...

Likte veldig godt ditt nye ord, Kari:D ellers utrolig bra reisetips, det komme nok godt med. Kosa dåkke masse, glede meg te ytterligere innlegg;D KEWS fra cec

Eivind sa...

håper dere får en knall tur!!
et reisetips fra meg: nyt alt, til og med de kjipe tinga, for de kommer ikke igjen! :)

Mamma og pappa sa...

Vi ser ikke noe om at vi møtte dere på jernbanen da dere skulle reise, og heller ikke noe om nista som dere fik med dere..........Tydelig at dere har opplevd ting som overgår det......

Mamma og pappa sa...

Ikke misforstå: Vi er ikke sure og inneslutta for at vi ikke ble nevnt. Skjønner at dere har det bra!