fredag 25. desember 2009

Til skibomsene


Var dere klar over at det var snøføyke, sur vind og 30 tusen minusgrader idag? Nei? Det gjør ikke ungene deres heller. De små knøttene som knapt klarer å gå bortover, men som ved hjelp av skiene klarer å gå 5-mila på under halvtimen.

Til dere alle bomser på ski:

Jeg vet dere har venta intenst på denne snøen, jeg vet dere har sikla etter å spenne på dere disse tre (plast?) -fjølene og snøre sekkene deres, for så å gå muntert opp mot heia. Jeg er klar over det. Men idag, idag jobba jeg tidligvakt for 30.millionte gang (det er ikke kødd engang!) -og idag var dagen hvor jeg igrunnen kunne trengt hele 3Mortensrudbanen for meg selv. Men! Jeg trakk det lengste strået, og fikk dele den med dere skibomser. Dere som hadde vært på Sognsvann og som omtrent ikke "merka at det var litt ruskete være ute!!" og gått syv runder før familieselskapet tar fatt senere ikveld. Dere som snakker om klister, føre, bakker, skøyting, skidresser (Bjørn Dæhlie eller, eller hva er nå egentlig best? Fjellreven?), pulk, preparering (reparering, restaurering) av løyper, snø, smelting, Turistforeningen.

Dere som ikke innser at når du plasserer skiene oppå skuldrene, så får man brått en intimgrense på 2 meter, for dere skyver jo folk unna når dere snur dere til høyre eller venstre, for ja, det er vondt når dere deiser borti huet mitt idèt dere skildrer "ja, og så presterer bikkja mi å tryne ned fra Kikut i forrige uke. Hahahaha" til reisefølget, og alle oss andre som står med dere -fordi lydnivået på praten presser seg inn på en 7.plass på richters skala.

DERE fikk jeg lov til å ta t-banen med idag.
Tusen takk for turen.


Litta huskeregel: Ut på tur, ALDRI sur!

2 kommentarer:

Eyvind sa...

Må beklage disse østlendingenes oppførsel.
Med ønske om en riktig god jul og godt nyttår!
ps: jeg smilte av "jeg smiler" innlegget ditt.

Anonym sa...

hahahaha, kari, du får meg virkelig til å le ved hjelp av skildringene dine. :) fantastisk!